DSpace KNAU >
Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва серія "Економічні науки" >
Вісник ХНАУ, № 2, Т.1. 2021 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://hdl.handle.net/123456789/3000
|
Название: | Аналіз факторів ефективності м’ясного скотарства |
Авторы: | Посилаєва К.І. Шерстюк С.В. |
Ключевые слова: | ефективність аналіз м’ясне скотарство ВРХ показник фактор |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва |
Библиографическое описание: | Посилаєва К.І. Аналіз факторів ефективності м’ясного скотарства / К.І. Посилаєва , С.В.Шерстюк // Вісник ХНАУ. Серія "Економічні науки" : зб. наук. пр. / Вісник ХНАУ. Серія "Економічні науки" : зб. наук. пр. / Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. - Харків : ХНАУ, 2021. - № 2, Т1. - С. 128-140 |
Серия/номер: | економіка; |
Аннотация: | У статті обґрунтована сутність поняття ефективності виробництва в м’ясному скотарстві, визначені показники і основні фактори, що її обумовлюють; показано сучасний стан, тенденції і проблеми ефективності виробництва в м’ясному скотарстві України; використана методика детермінованого факторного аналізу для обчислення розміру впливу двох вирішальних факторів (поголів'я і продуктивності) на обсяг виробництва, як визначального показника для визначення його ефективності; аргументована доцільність застосування і наведена методика моделювання детермінованих факторних систем для вивчення впливу на показники ефективності не тільки окремих факторів, а й усього їх комплексу. У статті зроблені узагальнення щодо основних проблем ефективного розвитку м’ясного скотарства, запропоновані обґрунтовані напрямки підвищення ефективності виробництва в цієї галузі. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3000 |
Располагается в коллекциях: | Вісник ХНАУ, № 2, Т.1. 2021
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|