DSpace О системе DSpace
 

DSpace KNAU >
Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва >
Вісник.ХНАУ ім. В.В. Докучаєва Серія Біологія Вип.41 >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/1635

Название: Вміст та жирнокислотний склад олії у зерні ендоспермових мутантів кукурудзи
Авторы: Тимчук Д. С.
Мужилко В. В.
Демченко Д. А.
Ключевые слова: Zea mays
ендоспермові мутанти
вміст олії в зерні
жирнокислотний склад олії
Дата публикации: 2017
Издатель: Вісник Харківського національного аграрного університета ім. В.В. Докучаєва
Библиографическое описание: Тимчук Д. С., Мужилко В. В., Демченко Д. А. Вміст та жирнокислотний склад олії у зерні ендоспермових мутантів кукурудзи // Вісник Харківського національного аграрного університету. Серія Біологія. – 2017. – Вип. 2 (41). – С. 85-91.
Серия/номер: Біологія;Вип.2(41).
Аннотация: У трирічних дослідах визначався ефект ендоспермових мутацій кукурудзи за вмістом та жирнокислотним складом олії. Встановлено, що ці мутації, як правило, підвищують вміст олії у зерні і його найбільш високими рівнями вирізнялися носії мутацій sh2, se та su1. Підвищення вмісту олії в зерні ендоспермових мутантів забезпечувалося сукупним ефектом зростання частки і олійності зародка. Носіям мутацій se та su1 був властивий підвищений вміст в оліях гліцеридів олеїнової кислоти, а носіям мутації sh2 – і насичених кислот. Висловлено припущення, що підвищення частки зародка в зерні носіїв ендоспермових мутацій є наслідком їх плейотропного ефекту, а підвищення вмісту олії в зародку і зміна жирнокислотного складу олії – результатом зчеплення генів структури ендосперму з генами, які контролюють ліпідний склад зерна.
Описание: Стаття опублікована в Віснику Харківського національного аграрного університету. Серія Біологія. – 2017. – Вип.2(41).
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1635
Располагается в коллекциях:Вісник.ХНАУ ім. В.В. Докучаєва Серія Біологія Вип.41

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
2017.02.085-091.Tymchuk_et_al.pdf277.75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь